luni, 17 octombrie 2011

How a laser printer works


Pasul 1: Comunicarea PC - imprimanta
Atunci cand computerul este pregatit sa printeze ceva trebuie sa ii comunice imprimantei cum sa faca acest lucru, asadar trebuie sa includa informatii legate de font, locatia textului in pagina, cum sa printeze fotografiile sau imaginile, si altele. Cel mai simplu limbaj utilizat de un computer pentru a comunica imprimatei aceste date este PCL, utilizat indeosebi de imprimantele Hewlett-Packard. Un alt limbaj este Post Script.

Pasul 2: Driverele pentru imprimanta
Deoarece sunt foarte multe tipuri de imprimante, pentru a traduce informatiile transmise de compuer, in computer se introduc asa-numitele drivere, un tip de software care transforma limbajul utilizat de computer in limbajul cunoscut de imprimanta. Fiecare imprimanta are propriul limbaj asadar fiecare imprimanta are un set de drivere ce trebuie instalate in computer.

Pasul 3: Port paralel
Prin utilizarea driverelor, computerul transmite datele imprimantei prin intermediul unui port paralel.

Pasul 4: Cablul imprimantei
Datele necesare imprimantei „circula” prin intermediul unui cablu special (numit si cablu paralel sau cablu Centronics).

Pasul 5: Procesorul
Procesorul unei imprimante primeste instructiunile necesare pentru a desfasura procesul de imprimare. Acest controleaza mecanismul de printare si coordoneaza fiecare piesa a imprimantei.

Pasul 6: Capul de imprimare
Tipuri diferite de imprimante , cum ar fi cele prin laser sau inkjet, utilizeaza tehnologii diferite in desfasurarea procesului de imprimare. De exemplu o imprimanta inkjet utilizeaza un cartus care se deplaseaza dintr-o parte in alta a colii timp in care elimina prin intermediul unui cap foarte subtire culoarea in locatia specificata de datele primite de la computer. Imprimantele laser (pe baza de tonner)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu